maanantaina, tammikuuta 05, 2009

matematiikkaa

Tänään on paljon tehtävää. Paljon paljon. Pitää käydä virastoissa ja yliopistolla ja luututa keittiön lattia ja puhdistaa mielellään wc...

Selvisi sekin miksi Asbjörn oli niin ihmeissään suomalaisuudestani. Se ei suinkaan johtunut siitä, että suomalaiset ovat olleet sottaisia ja siksi on suuri ihme kun kysyn siivousvälineitä. Vaan juuri ennen minua kaksi muuta talon suomalaisasukasta olivat kysyneet tismalleen samaa. Kumpikin erikseen toisistaan tietämättä. Niin, me suomalaiset olemmekin siivousfriikkejä.

Ulkona on vielä pilkkopimeää. Ja täällä autoilijan luvatussa maassa on aamuruuhka tuossa tiellä ikkunani takana. Ihan kuin olisi Helsingin keskustassa, sellainen ääni!

Täällä on siis tosi paljon autoja. Vaikka slovenialainen Dejan ei kyllä ollut samaa mieltä, kun vertasi Slovenian autoihin... Mutta täällä on ihan kapean kapeita jalkakäytäviä, jos ollenkaan ja sitten autoilla hirmu leveät tiet. Ei suojateitä kuin harvoissa paikoissa ja autot ajaa lujaa, mutta pysähtyy kuitenkin jos yrittää ylittää tietä. Vähän kuin Jämsässä :)

Ja hintoja on tosi vaikea arvioida. Katselin just tilitietoja ja eilen multa on velotettu ruokakaupassa kurssilla 270 ja kahvilassa 120 ja pitsapaikassa 168... yritä nyt siinä sitten laskea että onko joku tuote halpa vai ei. Kun vaihdoin tällä käteistä (se onnistui muitta mutkitta, kyllähän nämä euroja haluavat!) kurssi oli 163,14...
esimerkki. ruokaostokseni maksoivat eilen 649 kruunua. tililtä 270 kurssilla oli veloitettu 2,4e (ostin puuroa, voi miten kallista)
jos kurssi olisi ollut 120 hintaa puurolle olisikin kertynyt 5,4 euroa
Niin. Ja tuo on pikkuostos ja ero on noin valtava, mutta jos on kyse jostain isommista ostoista!
Ehkä en vain osta mitään isoa. Vain ruokaa.

Olipas tämä matemaattinen kirjoitus.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siellä nyt olet ja kaikki kuulostaa heti erilaiselta. Voi kun olen kateellinen! mutta olet sinä islantisi vihdoin ansainnut. Jännä miten erilaisen tunnelman se synnyttää, kun tietää että olet pohjoisessa...sen väri on juuri sama kuin edellisen viestin kuvassasi. mutta ei kuitenkaan talvinen, vaan odottavan sininen.
Miten hyvältä se mahtaakaan tuntua, että ympäröi meri, aava joka puolella, mahdollisuudet. Mahdollisuuksien tuntu.

Täällä on raivattava tiensä hangessa, ryvettävä lumessa tai saapasteltava loskassa, hameen helma harmaissa läikissä. Rannalle pitäisi päästä katsomaan tulevaisuuttaan. Joka yritetään lokeroida.

Kun seuraavan kerran kävelet rantaan, tuopi tuuli minulta sinulle terveisen.

Anonyymi kirjoitti...

Hei tyttö siellä kaukana. Kaikki tosiaan kuullostaa siniseltä, talvisen turkoosilta, sellaiselta. Hyvältä. Terkkuja myös multa, Jyväskylältä, jossa puut on huurussa mutta silti kovin tuttuja. (Eivät tunnistamattomiksi huurtuneita, sitä kai halusin sanoa). Voi! että..

pam.

Unnaaarna kirjoitti...

kiitos ihanat.
täällä ei kyllä yhtään tunnu siniseltä tai talviselta tai miltään myyttiseltä eksoottiselta kauniilta. on vain harmaa tihkuvasade ja betonitalot (joissa kyllä rumissakin on aina jotain hauskaa tai koristetta, vähintäänkin jouluvalot tai vino suippo pikkukatto)
mutta islantilaisetkin sanovat ettei tämä ole tyypillinen sää tähän aikaan, vaan on heillä normaalisti talvistakin

onneksi tässä viiden kuukauden aikana ehtii TOIVOTTAVASTI nähdä muunkinlaisia maisemia...