tiistaina, helmikuuta 24, 2009

tänään oli laavaretki
retki laavakentälle
ja Eggert
on niin hupsu
meidän opettajamme.

ja kävin uimassa Sannen kanssa
ja sitten kikattelimme kuvia ja söimme äitini lähettämiä ruisnappeja

ja ylihuomenna olen jo Grönlannissa
huomenna jo huomenna!

Kertokaa yksityiskohtaisesti mitä pakkaisin.
Heidi, sä oot hyvä tietämään mitä kannattaa ottaa. Olen siellä 7 päivää ja yötä. Joten mikä olisi minimum jonka tarvitsen. Me osallistutaan ainakin yhtenä iltana johonkin Inuiittien iltarientoon, joten sinne en luultavasti halua mennä coretex housuissa. Tahtoisin ottaa mun villamekon, mutta se on niin painava ja paljon tilaa vievä! Pitäiskö tyytyä henkkamaukan mustaan leninkiin?

hui. huomenna ostan sinne ruoan.
koska siellähän luonnollisesti syödään eläimiä, joita minä en syö.
joten tuon omat nokkoskeitot muassani.
hullua. muiden rinkat on täynnä vaatteita ja mulla ruokaa!

hullua. hullua että lähden matkalta matkalle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ole kyllä koskaan pakannut mitään Grönlantiin, joten en tiedä osaanko oikein auttaa...
villamekko olisi varmaan tunnelmallisempi, mutta jos joudut rinkkaasi paljon kantelemaan, niin sitten sitä ei kannata ottaa painolastiksi.
Hmm, en kyllä osaa yhtään sanoa mitä pakata, kun on tosiaan niin eksoottinen kohde sulla ja en tiedä että mitä aktiviteetteja teillä siellä on. Oletteko siellä ihan arktisissa olosuhteissa koko ajan, lumen ja jään armoilla? Vai onko kyseessä kaupunkiloma? Voiko Grönlannissa olla kaupunkilomalla?

Varmaan niitä vaatteita mitkä on lähinnä ihoa kannattaa ottaa useampia ja niitä muita sitten vähemmän. Viikoksi tarvitsee kyllä ihan todella vähän vaatteita ainakin arkioloissa. Eli alusvaatteita joka päivälle, yhdet lämpimät housut ja yksi lämmin paita (esim.villapaita) ja sitten yhdet pitkikset/sukkahousut ja vaikka kaksi tavallista paitaa ja se mekko.
Turhamaisuudestakin kai se on aika paljon kiinni. Ja siitä hikoileeko paljon. ja siitä, että onko tärkeää, että on samanlaiset varusteet kuin muillakin (minä aina häpeän kun olen jossain leirillä/koulutuksessa ja jossain vaiheessa tulee aina se aika, kun joku vaihtaa jotain mukavampaa ja rennompaa päälle yleensä illalla tai saunan jälkeen ja minä vaan oon samoissa vaatteissa tai sitten puen jo ne seuraavat eikä sen jälkeen ole enää mitään vaatteita. Minä en kai ole koskaan käsittänyt/omistanut näitä mukavampia ja rennompia vaatteita)

No jos vielä ajattelen, että mitä itse ottaisin kuvitteellisesti Grönlantiin, niin ottaisin kai toppahousut(mikäli luvassa olisi siis ulkoilua) ja yhden villapaidan ja ehkä kaksi tavallista paitaa sinne villapaidan alle(saattaisin kyllä ottaa myös kolmannen, jos luvassa olisi paljon myös sisätilajuttuja). Sitten varmaan ottaisin hameen ja paksut sukkahousut (joita voisi sitten käyttää toppahousujen kanssa)ja jonkun sievän paidan sitä illanviettoa varten. Hame saisi olla siis sekä arki- että juhlahame. Voi olla että illanviettoon ottaisin jotkut ohuemmat sukkahousutkin ja pikkukengät (mikäli pikkukengissä vaan olisi mahdollista olla siellä illanvietossa. Saattaisin olla illanvietossa kyllä myös villasukissa, koska minusta villasukatkin voi olla aika hienoja). Villasukat ja alusvaatteet ja ulkovaatteet ovat varmaan itsestään selviä ja hyvät lämpimät kengät. Kamera ja päiväkirja(tai vaihtoehtosesti vaan paperia ja kynä) ja saippuat ja shampoot ja rasvat PIENISSÄ PURKEISSA :) Hammasharja, hammastahnaa. (jos sulla lähtee joku kaveri mukaan, voit aina ehdottaa, että ottaisitte yhteiset putilot)

Ehkä sun kannattaa oikeasti miettiä tuota pakkaamista sen teidän ohjelman kautta ja miettiä, että mitä vaatteita sinä mieluiten pitäisit kulloisessakin tilanteessa ja sitten vaan tiivistät ne vaatteet sellaisiksi arkkityypeiksi. Esimerkki: pidän ulkona luonnossa mieluiten lämpimiä toppahousuja ja villapaitaa. Sisällä pidän mieluiten hametta ja paitaa. Juhlissa pidän mieluiten hametta ja paitaa. Arkkityypit: toppahousut, hame, paita. Ja sitten vain päätät järkevästi, että otat paidan, joka sopii lämmikkeeksi villapaidan alle sekä pidettäväksi hameen kanssa ja paidan joka sopii pidettäväksi juhlavaatteena hameen kanssa. Lasket hikoiluprosentit ja kerrot ne Grönlannissa vietettävien päivien määrällä.

Noita voi sitten vaihdella tähän tapaan
toppahousut+villapaita+aluspaita
hame+aluspaita
hame+villapaita
toppahousut+aluspaita

Ja sitten jos sulla on vaikka kaksikin erilaista aluspaitaa, niin ollaan jo melkoisia tyylimoguleita ja jos hame onkin vaikka liivimekko, niin että sitä voi käyttää hameena JA mekkona, niin sulla on ihan valtava määrä erilaisia asukokonaisuuksia, ainakin sisätiloihin. Ja ulkonahan ei ole niin väliä, kunhan on vaan lämmintä yllä.

Muista että juhlavuutta voi tuoda arkivaatteisiin myös korujen avulla ja vaikka hiuskoristeella tai meikillä (pelkkä ripsivärikin tekee ihmeitä, mutta sinä et taida meikistä piitata)

Tulipa pitkä sepustus ja henkilökohtainen. Paljastaa aika paljon minun pakkauslogiikastani! Ja kuulostaa melko pelottavasti joltain naistenlehden artikkelilta.

Ja kyllä minä ottaisin Grönlantiinkin hameen mukaan ellei se sitten ohjelman kannalta olisi täysin järjetöntä.

Unnaaarna kirjoitti...

hi hih
mä hihittelen täällä tälle viestille
jonka luen nyt kun olen jo pakannut!

hi hih

ja mulla on mekko. ei villamekko vaan kevyemmäksi menevä käärö.

hullua hullua.

susta tosiaan tulis hyvä naistenlehtien artikkelien kirjoittaja.